יום רביעי, 11 בינואר 2012

מרק פטריות ותפוחי אדמה חורפי ונפלא ב5 דקות

גם אתם חושבים שהחורף הזה קר בהשוואה לשנים קודמות?
 כי אני כבר קפא לי ה...אז או שהזקנתי וכמו לכל זקן, קר כל הזמן גם ששמש שורפת בחוץ או שבאמת החורף הזה קר בטרוף.
חורפים קודמים לא הורדתי את המעיל אפילו. ועכשיו בררר איזה קור אני מחשבת את הפעמים שאני הולכת לשירותים. קר שם בחוץ.
השיניים נוקשות לי.
 וזה מסוכן לאבד שן בגלל הקור,כן באמת, לא להיט כבר איבדתי יד.
אז כשאין זמן ואני צריכה מרק מהיר וזמין אני מכינה את המרק הפושטי הזה.
 כולם משוגעים עליו, נכון לא הכי בריא (טוב גם אני לא) אבל קל להכנה וטעים מאוד.ומי צריך יותר מזה בלילה קר?
אז הנה מתכון לא מתוחכם אבל מה זה טעים
מרק פטריות ותפ"א חורפי קל להכנה.

בסיר ליטר וחצי מים עד שני ליטר.
שקית אבקת מרק של פטריות + 2 כפות אבקת  מרק עוף.(פרווה)
מלח (ברחמים כי יש כבר מונוסודים במרקים.)
 3 פטריות מיובשות, שפוררתם אחר כבוד.
להרתיח.
2 תפוחי אדמה גדולים לחתוך לקוביות קטנות ולמרק.
חצי כוס של קווקר או גריסי פנינה.
לבשל עד שמתרכך.
4 כפות יין סאקי. להמשיך לבשל עד שגריסי הפנינה רכים.
אז להכניס למרק כוס עד שניים של אפונה סאנפרוסט.
 האפונה ממתיקה לכן לפי איך שאתם אוהבים.
תטעמו ותוסיפו מלח פלפל לפי הטעם.
ולמתחזרים :
טוסטים אני מורחת בחמאה שוברת לחתיכות ומפזרת מעל.
אז בברכת חורף קר וגשום לכולם
                      סבתא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה