יום שישי, 25 בנובמבר 2011

תבשיל הפלא הצמחוני: קינואה ושעועית ב10 דקות

 כל שבת יש אלף מאכלים על השולחן. יש קרניבורים שיאכלו רק בשר. וכמה שיותר סוגים. ויש את הצמחונית שגם היא רוצה כמה תבשילים. היא לא אשמה שבשר עושה לה צמרמורת. גם לנו הוא עושה צמרמורת רק צמרמורת של עונג.
טוב חברה לא מדברים על בשר.
כול הצמחונים הנה זה בשבילכם:
תבשיל קינואה עם שעועית
הכנה:
בצל קטן מטגנים בכף שמן. עם מתחיל להשחים להוסיף מעט מים כאילו הוספתם שמן זה
 נקרא "טיגון על מים".
לתוך הבצל 2 שיני שום.
קובית של כל ירק שיש לכם...
קישוא ,גזר,דלעת, עגבנייה,פלפל אדום, כתום, ירוק, כרובית, בטטה (לא תפוח אדמה כי אחרת אי אפשר לשמור.)
נשאר לי לפעמים כרוב וגזר מוכן חתוך בשקית, אפשר גם אותו להוסיף.
 המידה היא 3.5 כוסות, עם כל ירק שהוא.
 ועכשיו לוקחים שקית של שעועית קפואה מספיק חופן יפה והופה לתבשיל.לטגן עד שהירקות קצת יתרכחו.
להכניס כוס (גדולה) של קינואה אני משתמשת באורגנית.
למהדרין רבע כוס אמרנט. למי שלא מכיר נזכיר  הקינואה מלאה בערכים תזונתיים  נפלאים.האמרנט דומה בערכים שלו לקינואה וגם נראה אותו דבר. זמן הבישול זהה.
 קצת לבחוש ולהשאיר כמה דקות.
 ואז להוסיף3 כוסות מים.
להביא לרתיחה...ואז 10 עד 15דקות על אש קטנה. או עד שהקינואה מוכנה מה בא קודם.הקינואה האורגנית לוקחת קצת יותר זמן.
תבשיל מזין עם כל אבות המזון והאימא שלהם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה