יום רביעי, 16 בנובמבר 2011

תפוח אדמה ירושלמי ,נלחם בסכרת



טוב זה התחיל שסבא הוזמן להרצאות בקופת חולים חינם על סכרת.
כל הכבוד קופת חולים! רעיון מבורך רק למה ביום שלישי?
ביום שבו צריך לשמור על ה" צ'באי (2) קטסטרופה". או בשמם המלא:" אוי,לא לנשוך את התינוקת גם אם היא בוכה כבר שעה, ולא נותנת לנו לשחק בשקט."

תפוח אדמה ירושלמי
 בקופת חולים סבא שלנו הכיר המון אנשים חדשים . המשותף- כולם חולי סכרת ומקשקשים את עצמם לדעת.
תובנות חדשות על סכרת מהמרצים הוא עדין לא קיבל. כן סבאינו חולה סכרת, ובואו לא נוציא ממחטות הוא לא מזריק. וכבר 10 שנים שאנחנו מסתובבים סביב הסוכרת כך שהרבה אין מה לחדש. צריך ספורט ואלוף תל אביב לקפיצה לגובה לא מוכן  אפילו לצעוד. פעם קר מידי, פעם חם מידי, פעם עייף לו מידי.
 אבל מהחבר'ה מסביב ....הוא מקבל הרבה תובנות: למשל על מרפא נדמה לי בפרו שעושה מעשים קיצונים בחולים אחד החברים היה שם ואמר שזה שיפר מאוד את מצבו ואחד סיפר על חבר שקרה לו בדיוק ההפך. לך תדע.
אבל אתמול הוא בא עם תובנה חדשה...
תפוח או ארטישוק ירושלמי לפרוס פרוסה דקה ולאכול בלי לבשל.
"זה מוריד סוכר בטוח". הסביר החבר החדש שלו בשמחה. בקצה האולם נאנח חבר אחר." כן אבל זה עושה גם המון גזים."
סבא חזר מרוצה עד הגג, שתי ציפורים במכה אחת גם להוריד סוכר וגם לתקוע חופשי...
ולמי שיגיד לו משהו הוא ישר יענה "היי אני לא חוסך, זה בריאות!!!"
אני כמובן עשיתי גוגלינג' ומצאתי שממליצים שם בפה מלא על הירושלמי במקום  לאכול תפוחי אדמה (מבושלים כמובן). הם מכילים פחות סוכר ויש בהם חומר הנקרא אינולין שתורם להפחתת הסוכר בדם.
עוד המליצו שם ( שלא תגידו שאני לא עושה עבודות מחקר) להתרגל אליו לאט, לאט, בגלל הגזים שהוא מייצר במערכת העיכול.
ולהשתדל לא לאכול עם בשר.
אז אני הולכת לקנות את הדבר הזה שלדעתי טעמו נפלא ואחר –כך להיכנס לכוננות ספיגה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה