מה לעשות ובגילי המופלג. כל מה שטעים אבל באמת טעים--- אסור!
זהירות כולסטרול! שימי לב סוכר גבוהה! ובזהירות גזים בלתי נשלטים!
זהירות כולסטרול! שימי לב סוכר גבוהה! ובזהירות גזים בלתי נשלטים!
אל תחייכו זה לא נעים. משל:
הכתה ישבה בשקט מחכים שאביא את הספר מהחדר השני ואקריא להם הוכחה חותכת למה שדברנו דקה קודם.
כולם יושבים על ספות וכסאות ואני "רוחניקית", יושבת על הרצפה ככה נוח לי, נעים לי..
o.k ולעניין: אני מתרוממת מהמזרון על הרצפה, כפופה אלה מה? ישבני מופנה לעבר התלמידים שיושבים בדממה... את השאר לא צריך לתאר זה היה מביך מספיק...
הכתה ישבה בשקט מחכים שאביא את הספר מהחדר השני ואקריא להם הוכחה חותכת למה שדברנו דקה קודם.
כולם יושבים על ספות וכסאות ואני "רוחניקית", יושבת על הרצפה ככה נוח לי, נעים לי..
o.k ולעניין: אני מתרוממת מהמזרון על הרצפה, כפופה אלה מה? ישבני מופנה לעבר התלמידים שיושבים בדממה... את השאר לא צריך לתאר זה היה מביך מספיק...
ובכן, עברתי לכל מה שמלא בתקווה שאני אפסיק להיות מלאה.
הנה רשימה קצרה אורז מלא. קמח מלא..קינואה ועוד כל מה שאמור להיות בריא אבל הרבה פחות טעים.
הנה רשימה קצרה אורז מלא. קמח מלא..קינואה ועוד כל מה שאמור להיות בריא אבל הרבה פחות טעים.
אז זה כשנים אני מנסה לעשות מתכונים "בריאים" שאפשר להכניס לפה וגם לנכדים.
והנה אחד שתמיד מצליח.
1 בצל חתוך לקוביות קטנות.
2 כפות שמן מחוממות במחבת. להכניס את בצל ולטגן עד שיצהיב.ולהוסיף 2 -3 שיני שום קצוצים דק.
1 וחצי כוסות של לקט פטריות טריות .
אני אוספת כל מיני פטריות טריות שיש בשוק עד 3 סוגים חותכת לקוביות לזרוק,לבצל המזהיב.
אני אוספת כל מיני פטריות טריות שיש בשוק עד 3 סוגים חותכת לקוביות לזרוק,לבצל המזהיב.
1 כוס אורז מלא גדולה* . (שטוף)
ולמחבת המטגנת עם הפטריות. משהה כמה דקות, ורואה שגרעיני האורז מטגנים מעט (היי לא להגזים אמרתי מעט.)
ולמחבת המטגנת עם הפטריות. משהה כמה דקות, ורואה שגרעיני האורז מטגנים מעט (היי לא להגזים אמרתי מעט.)
1 כף מרק פטריות. (יש בעדן מרקט ללא מונוסודיום רק כדי לשמור במקרר)
פלפל מעט .
פפריקה.
2 כוסות מים (אותו כוס כמו האורז.) ( בימי החגיגות, חצי כוס מים הוחלפה בחצי כוס חלב, רק שנגמרו החגיגות וצריך לשמור יותר על השומנים המופרעים בדם).
ועכשיו השוס ... 2 כפות של פטריות לא חשוב איזה... מיובשות.
הן נותנות את כל ארומה והטעם.
להביא לרתיחה ולהנמיך לאש קטנה.
שיתבשל כשעה לאט ,לאט. אנחנו זקנים אין לאן למהר.
בסוף שאין מים יותר. להוסיף מלח לפי הטעם.(מלח אטלנטי, חפשו בבלוג)
עכשיו עם רוצים מאוד טעים ושילך הכולסטרול לעזאזל. אז...
להוסיף 0.25. גר' חמאה. ובזמן הבישול רבע כוס של יין הסאקה.
( ראו בלוג מ2\28).
עברה שעה או האורז רך להוריד מהאש.
ועד שעדר המורעבים מאותגרי החיתול, בא אני עוטפת את המחבת בכמה מגבות. האורז ככה ממשיך להתבשל.
* כן אני זוכרת כוכבית.
את האורז אני משרה קודם במים משעה ועד לילה, איך שיוצא ומוסיפה כפית מחוקה של סודה לשתיה, ככה האורז הופך רך מהר יותר ודומה לאורז רגיל.
את האורז אני משרה קודם במים משעה ועד לילה, איך שיוצא ומוסיפה כפית מחוקה של סודה לשתיה, ככה האורז הופך רך מהר יותר ודומה לאורז רגיל.
אז זהו זה אני את שלי סיימתי יש תמונות תבלו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה