יום שבת, 2 ביולי 2011

סאתא נדרשת לספגטי "עלהאיטלינו"


הג'ינג'י קורא לי "סאתא" כנראה שהסבתא עוד לא שגור בפיו לעומת זאת "לאימא יש רכב מסוג מזאדה ",עם דגש על האה דה זה כן, ולכן קוראים לי בימינו אלה "סאתא."
העיקר סבא וסאתא חזרו מחו"ל, ב6 בבוקר אחרי 24 שעות ללא שינה.

 ב4 אחה"צ  הראשונים התייצבו.
 קורי השינה עוד על עינינו . פינו מרייר אחרי שינה טרופה. וכבר אסופת נכדים משתוללת בסלון בקול תרועה רמה שהכתה באוזנינו המתעוררות ללא רחם. אחרי שתי דקות של חיבוקים ותכולת מתנות שנשפכה על הרצפה. הרגשתי את העיפות של חייל קרבי שלא ישן 24 שעות ונתנו לו במתנה 3 שעות ויאללה זוז.
 גופי המסכן התמרד. נמרחתי על הספה מתבוננת בפלא הזה שקוראים לו נכדים. (אי אפשר להוריד את הווליום?)
"מה יש לאכול?" שאל הנכד שרגיל לקבל אצל סבתו את ליטרת הבשר שלו.
פתחתי את המקרר לא היה שם כמובן כלום.
מה עושים תליתי מבט מסכן באימא של הילד אולי היא תציל אותי. היא משכה בכתפיה כאומרת  "זבשך"( זאת הבעיה שלך. את הסבתא לא? וגם אני לא אכלתי כבר שבוע, כי את החלטת לסוע לחו"ל. יש פה רעבים !).
סבא דידה למטבח "מה אוכלים?".
 נכד רעב, מה עושים? לא סבתא עייפה תיתן לנכדה לרעוב. זה שהוא חזר מהגן ואכל שם זה לא משנה, יש לו קיבה מיוחדת לאוכל של סבתא.
ניסיתי עוד למחות ,חברים, אני חזרתי מאיטליה כרגע, עייפה כמו...ולפתע אורו עיני מה למדתי במסעותיי לאיטליה? כן! בינגו.
היה לנו את המדריך אריאל הנ"ל נולד באיטליה. בעצם  עם לדייק לאחיו שייכת חברת הנסיעות "סולו איטליה" . והוא לימד אותנו איך מבשלים ספגטי,פסטה או כל קישקוש אחר של איטלינו. חייכתם? הנה זה בא:
כלל ראשון לעולם הרוטב יחכה לפסטה ולא הפסטה לרוטב.
.1.סבתא השרתה כמה עגבניות במים חמים כדי "לפשוט להן את העור".( ילדים לא אוהבים שהם מגלים את הקליפה של העגבניות בפה. קצת טירחה וזה יורד).
קצצה לקוביות גדולות אמרתי גדולות במילא נהיה קווצ'ה.
במחבת גדולה טיגנה בשמן זית בצל וכשהזהיב הכניסה 3 שיני שום קצוצים קטן.
 עכשיו תור העגבניות שהכנתי קודם. מעט מלח, פלפל וקופסת רסק עגבניות קטנה. (מי שרוצה מעט פפריקה ,קובית קנוור ,של תבלינים או פפריקה ושום, וכף סוכר כדי להתגבר על החמיצות.)
לבשל כמה שרוצים על אש קטנה, לבחוש מדי פעם.
2.להרתיח מים בסיר גדול... הרבה מים. כשרותח לזרוק קמצוץ של מלח גס.
אמרתי קמצוץ מה את שופכת כף?.
כלל שני באיטליה לעולם הסועד יחכה לפסטה ולא להפך כיון שמדריך התיירים החמוד שלנו אמר שהוא יעבור בית, בית ויבדוק שאנחנו לא עושים פשעים בפסטה. או כדבריו מעשים מגונים בפסטה. סבתא הושיבה את כולם בדיוק שסיר המים רתח. אריאל המדריך יהיה גאה בי.
הפסטה נכנסה למים הרותחים ( לא לסגור עם מכסה, אריאל בודק, אה הוא לא מכיר אתכם? ניצלתם..)חברה לא מה שכתוב בדף ההוראות.
 בדקתי שהיא עוד אפילו לא על הדנטה (על השן). צריך לקחת כל פעם אחד ולנסות ובטח לא לזרוק על הקיר.
עוד לא עשויה ככה היא צריכה להיות יש לה עוד כמה דקות בישול ברוטב .אני מקצוענית אז יש לי סיר מחורר שכל המים יוצאים כשאני מרימה אותו. כן סיר פסטה מה יש להתבייש.
וכל הפסטה נכנסה לרוטב 2 דקות בישול תוך ערבוב ווואלה....
רבע שעה ויש פסטה נפלאה בחסות אריאל המדריך "מסולו איטליה" .
ולסאתא שעם תוכל עוד פסטה אחת היא תחתוך לעצמה את הורידים ועוד באולר של המדריך אריאל. היא שקעה לה בספה סימנה v  גדול גם אוכל ,גם שקט מי צריך יותר מזה?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה