יום שבת, 6 באוגוסט 2011

תרופות סבתא שום \מלח אטלנטי

שני דברים שלא כדאי לחיות בלעדיהם  בקיץ האווילי הזה, כשבחוץ מרתיחים אותנו, נכנסים למזגן אומרים "אמאחיי" ואז מקפאים אותנו.
 ואנחנו מצטערים שבגלל גילנו המופלג שכחנו לקחת סוודר. הקיצ'ר יש לנו כל הזמן מחושים עד מחלות יותר רציניות אז שתי עצות כדי לחסן את הגוף. האפצ'י.
  1שום רבותי שום.
והנה עצה שקבלתי מתלמידה. כידוע השום הוא אנטיספטי רציני. כלומר מגרש מקרובים ושאר חולירע מהגוף .
אממה. לאכול אותו חי זה התאבדות בשידור ישיר. ולכן כדי לאכול אותו ולהישאר בחיים זה התרגיל:
לוקחים כמה ראשי שום ולמקרו לשתי דקות או פחות תלוי במיקרו שלכם.תעשו חישוב של 10 שניות לראש. לא יותר מידי כי זה סתם הולך על הבשר של השום ומקבלים עיסה. דבר שני, לכסות את ראשי השום עם מכסה במיקרו כי לפעמים הם מתפוצצים כמו פופ קורן.
נותנים לו להתקרר. מקלפים ומוצאים את שיני השום מהקליפה בקלי קלות.
ככה לעשות עם כל ראשי השום. להכניס לצנצנת עם שמן יש ששמים הרבה שמן אני שמה מעט.
לשמור במקרר. כל יום לאכול שנים עד שלושה שיני שום אין לה זה ריח והצריבה שלו כבר לא חזקה.
אותה תלמידה משתמשת בשום לסלטים או לכל דבר שהיא עושה. ומסיפה "למטיבי חריף" גם סחוג. העיקר חיפשנו אתונות ומצאנו מלוכה יש תמיד שום מוכן במקרר ולעשות את זה.. שתי דקות. (לשטוף את הלכלוך  זה קרוב לשעה במיוחד אם לא כיסית את השום במיקרו. צוחקת. לי זה לקח שתי דקות סבא ניקה אחרי רואים? דקתיים.)

2 מלח ים אטלנטי.
זה הוא מלח ים שלא נוקה, כמו המלח הרגיל הלבן שעולה על שולחננו.
ולכן הוא נשאר עם כל המינרלים  והמלחים שהגוף שלנו נוטה לאבד כל-כך בקלות .
זה הוא מלח שחשוב לנו מאוד. אז מה אתם  עוד יושבים?
א.     מדי פעם ביום לקחת כמה גרגירים ולמצוץ אותם.
ב.     להתחיל –את כל האוכל שלכם לטבל רק בו.
ג.      הסבר: כמו שלקמח הלבן אין שום ערך תזונתי חוץ מכמובן להשמין אותנו. לעומת זאת:  גם מן האורז הלבן שלפו כל ערך תזונתי ,כי כל הערכים יושבים בקליפה ומה עשו חכמי חלם אותה זרקו... למה?
כדי שאניני הטעם יאוכלו יותר. כך גם מלח הים האטלנטי לא נאה למראה. הוא נראה כזה אפרפר, כאילו מלוכלך.הוא לח ודביק וחוץ מלמולל אותו ביד ולשפוך אותו אי אפשר לשים אותו במלחיה מעוצבת. אבל לנו מה איכפת, בגילנו תנו לנו רק בריא ונסתדר. אחר כך נלך לאכול גלידה 3 טעמים.



תגובה 1: