יום רביעי, 20 ביוני 2012

אורז מלא,חיטה ופלפלים







יאללה! באמת,
 ישבנו במסעדת היוקרה של ההמבורגרים לא ,לא מקדונלד "בלאק". כן זאת בסינמה סיטי..אנחנו מאוד אוהבים אותה.
אפלולית ,מסתורית וכמעט תמיד (אם אתה לא מתעקש לבוא ביום שבת ב2 בצהרים.) יש מקום.
ישבנו לנו שמחים ומרוצים. וקבלנו תפריט חדש לאנשים שלא רוצים לאכול שמן.
דיאטניקים, ספורטאים ואתם כבר מבינים למי עוד...
כן סבתוליל'ה שלנו שוב פצחה בפעם המי יודע מה, בדיאטה. (כן ירבו).
ולכן הזמינה בשר עדין על מצע של ירקות בתנור ובמקום צ'יפס האהובים שלה החליטה לצמצם ולקחת אורז מלא. מי אמר בריאות ולא קיבל?
הבשר היה מופלא, עדין ממש מעדן. אך אוי לאכזבה .
זה היה האורז היה הכי מגעיל שטעמתי בחיי. כמובן לא אכלתי, החזרתי את האורז שלא יחייבו אותי ב16 שקל בלתי אכילים.
חבר'ה לא יודעים לבשל אורז מלא אז תפנו אל המומחה אבל מה שהגשתם שם היה ביזיון לשם שלכם.
הזדרזתי והכנתי לכם מתכון נפלא ואולי בוקשסטר שהמסעדה האהובה שלי- שלו ילמד שגם אורז מלא אפשר להכין טוב ובטח לא לחמם במיקרו!!!!
ככה:
כף או שנים שמן לטגן במחבט גדול.
בצל קצוץ להוסיף לטיגון.
לחתוך בנתיים פלפל אדום ופלפל ירוק לחתיכות קטנות.
שהבצל מזהיב להוסיף את הפלפל לטגן.
להוסיף למחבת שליש כוס אורז מלא בסמטי.
חצי כוס גרעיני חיטה.
חצי כוס עדשים ירוקות או כל צבע שיש לכם בבית( נסו לא כתומות.הן נהיות מעיכה מגעילה)
להמשיך לטגן כמה שאפשר תוך בחישה מפעם לפעם.
להוסיף קוביות של עגבניה גדולה שלמה.
מלח, פלפל ופפריקה בנדיבות –המתוקה!.
אחרי שהאורז נראה קצת שחמחם. כ10 דקות אבל לא להגזים עדיף לא מטוגן משרוף.
מוסיפים מים הרבה אל תדאגו יש תמונה הוא צריך לכסות בנדיבות את הכל.
מרתיחים על אש גדולה.
 מי שרתח מורידים את האש לחצי קלאץ.(אש קטנה.) ומבשלים עד שאין מים.
אם לא הוספתם מספיק מים החיטה תהיה קשה לכן עדיף יותר מים לפחות שעה. על אש קטנה.
אני את שלי עשיתי...
                                      בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה