יום רביעי, 3 באוגוסט 2011

מוסקה בנוסח רודוס.

הבנתם נסעתי לרודס עם הג'ינג'י הקטן למסע של טעמים. מה לעשות הייתה שביתה של מוניות ברודוס, כך שלא היה מה לעשות, חוץ מלרבוץ בבריכה או בים.
 או. קיי. תפסיקו לבכות מרוב רחמים.
אז בלית בררה, עשינו חופשה של מטיבי לסת. אני כמובן בראש... השקעתי בתחום האוכל  וזה בכמויות אדירות .ועוד הוספתי חטא על פשע.. יצקתי לתוכי גם שתיה מעורבבת באלכוהול. היה חם אסור להתיבש... אבל העיקר החוויה.
אז הנה המוסקה הנפלאה, שסבא אכל.
 ואני למדתי משפית בתדמור לפורר את האוכל ולנסות לשחזר. ניסיתי אז הנה זה:

בפוד פרוססור:
 4 עגבניות 1 בצל בנוני 2 שיני שום 1 רסק עגבניות קטן וזר בזיליקום קטן לפי איך שאוהבים. מלח פלפל ופפריקה ( רצוי זאת עם השמן.)
טוחנים הכל יחד עד שנעשה רסק. אם אין מספיק רוטב להוסיף חצי כוס מים.
מסדרים בתבנית לא גדולה מידי 25 על 25 ס"מ. אטריות מיוחדות למוסקה.
אם אין, כל איטריה תתאים לבשל אותן מעט קודם.(שכבה דקה לא להשתולל עם הבצק.)
אליהם חצילים חתוכים לפרוסות שיובשו מעט בשמש.
על החצילים מניחים את הבשר הקצוץ נו מה חשבתם? כבש כמובן כבש.
אם לא אוהבים אני מערבבת חצי קילו בשר בקר וחצי כבש ולמי שלא אוהב את טעם הכבש רק בשר.
לתוך הבשר מערבבים 1 ביצה וזר פטרוזיליה קטן קצוץ דק,דק. שלא ישתלט על הטעם.
שוב שכבה של חצילים.
ומעל שופכים את הרוטב שהכנו.
ללא כשרים זה הזמן לפזר מוצרלה מעל הכל.
לתנור לשעה על 180 מעלות עם מתחיל להישרף להוריד ל150 מעלות.
                 אני את שלי עשיתי.
                                        בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה